Definițiile și sensurile omonimului Arie

Definițiile și sensurile omonimului Arie

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Arie

Arie 1, arii, s.f. 1. Loc special amenajat unde se treieră cerealele. 2. Suprafată de teren sau platformă pe care se așază cărămizile la uscat, se montează unele elemente de construcție, se prepară betonul etc. (lat. Area)

Arie 2, arii. s.f. 1. (Mat.) Măsură a unei suprafețe (exprimata în valori numerice). 2. Suprafată, teritoriu considerat ca zonă de râspândire a unui fenomen, a unui grup de plante sau de animale etc., (Fig.) Întindere, suprafaţă. (din lat. Area, cu sensurile fr. aire).

Arie 3, arii, s.f. Compoziţie muzicală vocală (cu acompaniament de orchestră, de pian etc.) Care face parte dintr-o operă, operetă etc.; compoziţie muzicală instrumentală asemănătoare cu cea menţionată. (din it. aria).


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Arie”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Arie” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.