Definițiile și sensurile omonimului Bar

Definițiile și sensurile omonimului Bar

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Bar

Bar 1, bari, s.m. Unitate de măsură a presiunii atmosferice egală cu un milion de barii. (din fr. bar).

Bar 2, -uri, s.n. (la unele jocuri de copii) spaţiu, loc de odihnă și de refugiu dinainte stabilit de jucători (la „ulii şi porumbeii“, „leapşa“ etc.) (et. nec.).

Bar 3, -uri, s.n. 1. Local în care se vând băuturi alcoolice, cafea etc. Si în care consumatorii stau, de obicei, în picioare sau pe scaune înalte în fața unei tejghele; (P. restr.) Tejghea la care se servesc băuturi; dulap sau compartiment într-un dulap, în care se țin sticlele cu băuturi alcoolice. 2. Local de noapte cu program muzical-distractiv; cabaret. (din fr. bar).


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Bar”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Bar” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.

Acest dicționar are scopul de a vă ajuta să înțelegeți mai bine limba română, iar noi sperăm că a făcut întradevăr acest lucru.