Definițiile și sensurile omonimului Baretă

Definițiile și sensurile omonimului Baretă

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Baretă

Baretă 1, -te, s.f. 1. Bentiţă îngustă de piele cu care se încheie un pantof. 2. Bucată îngustă de metal fixată transversal pe un obiect tot de metal. 3. Panglici de decorație; semn distinctiv al unei decoraţii care reproduce desenul panglicii și se poartă în locul decoraţiei. (din fr. barette).

Baretă 2, -te, s.f. (Rar) Bonetă de postav sau de catifea, în trei sau patru colțuri, purtată de preoţii catolici și, în trecut, de unii soldaţi din Occident; tichie. (din fr. barette).


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Baretă”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Baretă” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.

Acest dicționar are scopul de a vă ajuta să înțelegeți mai bine limba română, iar noi sperăm că a făcut întradevăr acest lucru.