Definițiile și sensurile omonimului Cartă

Definițiile și sensurile omonimului Cartă

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Cartă

Cartă 1, -te, s.f. 1. (În evul mediu) Act care emană de la un suveran și este destinat a consemna unele drepturi sau libertăţi fundamentale, servind drept constituție. 2.Convenţie, pact politic fundamental; tratat care stabilește crearea unei organizaţii internaţionale, determinându-i atribuiile și modul de funcţionare. 3. Act care stipulează drepturile, obligaţiile și modul de funcționare a unei instituţii, organizaţii etc. (din lat. charta, cf. it. carta, fr. charte).

Cartă 2, s.f. Carton subțire de formă dreptunghiulară, pe care este scris numele cuiva, care stabileşte calitatea unei persoane etc. (din fr. carte).


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Cartă”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Cartă” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.