Definițiile și sensurile omonimului Șiret

Definițiile și sensurile omonimului Șiret

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Șiret

Şiret 1, șireturi, s.n. 1. Bentiţă îngustă sau șnur de bumbac cu care se încheie încălțămintea sau unele obiecte de îmbrăcăminte. 2. Fâşie îngustă și groasă de țesătură sau de împletitură folosită pentru întărirea unor cusuturi sau pentru ornamentarea îmbrăcămintei. 3. Sfoară de bumbac, de obicei îmbrăcată în mătase sau în fir şi răsucită, folosită ca ornament la îmbrăcăminte; găitan, ceapraz. (din tc. șerit).

Şiret 2, – eată, adj. Care ştie să profite de naivitatea sau de bunăcredinţa altora, pentru a-şi atinge scopurile pe căi ocolite; abil, isteţ, şmecher; viclean, rafinat. Care denotă viclenie, perfidie, prefăcătorie sau abilitate, subtilitate. (din tc. șirret).


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Șiret”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Șiret” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.