Propoziții cu omonimul / cuvântul Tablou

Definițiile și sensurile omonimului Tablou

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Tablou

Tablou 1, tablouri, s.n. 1. Pictură, desen, gravură etc., executate pe o pânză, pe un carton etc., (P. ext.) Pictură, desen, gravură, fotografie etc. înrămate și aşezate (în scop decorativ) pe pereţii unei încăperi. 2. Privelişte de ansamblu din natură, care evocă o reprezentare picturală și impresionează prin frumuseţe și pitoresc. (din fr. tableau). |

Tablou 2 s.n. (Fig.) Descriere sau evocare făcută prin cuvinte.

Tablou 3 s.n. Diviziune a unei piese de teatru sau subdiviziune a unui act, care marchează schimbarea decorului, trecerea timpului etc.

Tablou 4 s.n. 1. Tabel. 2. Grafic compus dintr-o grupare de termeni, de simboluri, de numere (dispuse în şiruri şi coloane). j

Tablou 5 s.n. Placă de marmură, de metal, de lemn, pe care sunt montate diferite aparate folosite la acţionarea unui sistem tehnic sau la controlul funcționării lui; placă împreună cu aparatura respectivă.

Tablou 6 s.n. Placă prevăzută cu cârlige de care se agaţă fişele muncitorilor dintr-o întreprindere, cheile camerelor dintr-un hotel sau dintr-un sanatoriu etc.


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Tablou”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Tablou” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.