Definițiile și sensurile omonimului Timbru

Definițiile și sensurile omonimului Timbru

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Timbru

Timbru 1, timbre, s.n. Imprimat de dimensiuni mici, emis de stat sau – de o instituţie special autorizată, care se lipeşte pe actele oficiale sau pe scrisori și care reprezintă un impozit sau o taxă; taxă reprezentând valoarea unui timbru şi care este plătită direct unei administrații publice. (din fr. timbre).

Timbru 2, s.n. Ștampilă aplicată de oficiile poştale, care indică locul şi data plecării sau a sosirii unei scrisori.

Timbru 3, s.n. 1. Însuşire a sunetului muzical, datorită căreia se deosebesc între ele sunetele de aceeași înălțime și intensitate provenite de la surse diferite. 2. Calitate specifică a unui sunet care permite ca el să fie distins de alt sunet, independent de înălțimea, intensitatea și durata lui.

Timbru 4, s.n. (Înv.) Clopot, clopoțel.


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Timbru”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Timbru” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.