Definițiile și sensurile omonimului Viță

Definițiile și sensurile omonimului Viță

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Viță

Viţă 1, -țe, s.f. (Adesea determinat prin „de vie’“) 1. Nume dat mai multor plante perene cu rădăcina puternică, cu tulpina lipsită de susținere proprie, din care ies mlădițe cu cârcei agăţători, cu frunze mari, crestate adânc și cu fructele în formă de ciorchine, care se cultivă într-un număr mare de soiuri şi de varietăţi; vie. 2. Fiecare dintre lăstarele lungi și flexibile ale viței (1); (P. ext.) Curpen, vre). (lat. *vitea = vitis).

Viţă 2, s.f. (Pop.) 1. Şuviţă de păr. 2. Fiecare dintre firele, șuvițele etc. din care se confecționează, prin împletire sau răsucire, un obiect.

Viţă 3, s.f. (Fig.) Descendent, urmaș.


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Viță”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Viță” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.

Acest dicționar are scopul de a vă ajuta să înțelegeți mai bine limba română, iar noi sperăm că a făcut întradevăr acest lucru.