Definițiile și sensurile omonimului Boem

Definițiile și sensurile omonimului Boem

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Boem

Boem 1, -ă 1. s.m., f. Persoană care face parte din populaţia de bază a Boemiei sau este originară de acolo. 2. (adj.) Care aparține Boemiei sau populaţiei ei; privitor la Boemia sau la populaţia ei. (din n.pr. Boemia; derivat regresiv).

Boem 2, -ă |. s.m., f. Artist care duce viaţă de vagabond, de azi pe mâine, manifestându-şi astfel nonconformismul faţă de societate. 2. (adj.) Care corespunde firii sau felului de viaţă caracteristic boemilor (2). (din fr. boheme).


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Boem”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Boem” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.

Acest dicționar are scopul de a vă ajuta să înțelegeți mai bine limba română, iar noi sperăm că a făcut întradevăr acest lucru.