Definițiile și sensurile omonimului Căluș

Definițiile și sensurile omonimului Căluș

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Căluș

Căluş 1, -uri, s.n. 1. Bucată de lemn sau de metal care se pune între dinţii dinainte ai unui animal, spre a-l forța să țină gura deschisă. 2. Beţişor care face parte din mecanismul de declanşare al capcanelor de lemn. (cal + -uș).

Căluș 2, -uri, s.n. 1. Mică piesă de lemn cu o formă specială, pe care se sprijină coardele întinse ale unui instrument muzical. 2. Suport de lemn pe care pictorul își aşază tabloul când lucrează; şevalet.

Căluş 3, -uri, s.n. Utilaj de foraj pentru rotirea prăjinilor, folosit în forajul prin percuție sau în cel manual.

Căluş 4, s.n. (Art.). Numele unui dans popular cu figuri variate, jucat (în preajma Rusaliilor) de un grup de flăcăi; melodie după care se execută acest dans; călușar.


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Căluș”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Căluș” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.

Acest dicționar are scopul de a vă ajuta să înțelegeți mai bine limba română, iar noi sperăm că a făcut întradevăr acest lucru.