Definițiile și sensurile omonimului Capră

Definițiile și sensurile omonimului Capră

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Capră

Capră 1, capre, s.f. Gen de mamifere rumegătoare paricopitate, cu părul lung, cu coarne, crescut mai cu seamă pentru lapte. (lat. capra).

Capră 2, s.f. (la sg. art.). 1. Joc popular românesc din obiceiurile de Anul Nou, executat de către un personaj mascat cu cap de capră. 2. Numele unui joc de copii, în care un copii stă aplecat cu mâinile sprijinite pe genunchi, iar ceilalți sar peste el.

Capră 3, s.f. |. Unealtă de lemn cu patru picioare, încrucişate două câte două, pe care se pun lemnele pentru a fi tăiate cu ferăstrăul. 2. Sistem de lemne încrucișate care servește la susținerea schelelor de lucru, a unor platforme etc.

Capră 4, s.f. Scaun (sau ladă) care se află în partea de dinainte a trăsurii sau a căruţei şi pe care șade vizitiul.

Capră 5, s.f. Aparat de gimnastică pentru sărituri, format dintrun suport capitonat aşezat pe patru picioare, cu înălțimea reglabilă.


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Capră”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Capră” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.