Definițiile și sensurile omonimului Care

Definițiile și sensurile omonimului Care

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Care

Care 1, 1. Pron. interog. (folosit pentru a afla despre cine sau despre ce este vorba): Care (n)-a citit Cartea? 2. Pron rel. (are rol de conjuncție, ca element de legătură între propoziţia regentă și propoziția subordonată, el are și o funcţie sintactică în subordonată): Este premiat elevul care obține rezultate deosebite. 3. Pron. nehotărât, „fiecare“ : Le porunci să meargă care de unde a venit ; Un vălmășag de oameni, care &ălări, care pe jos (Delavrancea). 4. Pron. demonstrativ: Cel ce; acela. ..ce; (cu sens neutru): ceea ce: Baba își luă cămeșa de soacră, ba încă netăiată la gură, care însemnează că soacra nu trebuie să fie cu gura mare. (Creangă) 5. Adj.pron. Care om nu ţine Ia viaţa lui? Nu stiu care elev a lipsit ora trecută. (din lat. qualis).

 

Care 2, s.n., pl. (sg. car). Vehicul cu patru roţi, cu tracţiune animală, folosit la ţară pentru transportul poverilor. (lat Carrus).

Care 3, vb. a căra: conj. pz., pers. 3 sg., pl.: Am lăsat o mânzișoară, să-și care cu ea la moară. (]. Bârseanu); [] puse să care apă, să ude florile. (Ispirescu).


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Care”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Care” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.