Definițiile și sensurile omonimului Cască

Definițiile și sensurile omonimului Cască

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Cască

Cască 1, căști, s.f. Acoperământ pentru cap, făcut din metal, din piele sau din cauciuc și folosit de militari, de unii sportivi şi de unii muncitori pentru protecţia capului. (din fr. casque).

Cască 2, câști, s.f. Dispozitiv alcătuit din unul sau din două receptoare fixate pe urechi, care serveşte la ascultarea transmisiunilor radiofonice, telefonice etc.

Cască 3, vb. I, ind. pz. pers. 3 sg., pl. Î.(Tranz.) A deschide gura pentru a vorbi, striga, mânca etc. 2. (Intranz.) A deschide gura mare, cu inspirare adâncă şi expirare prelungită, în semn de oboseală, plictiseală, somn. 3. (Refl. despre obiecte) A se deschide puțin. (din lat. (*cascare)


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Cască”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Cască” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.