Definițiile și sensurile omonimului Ceai

Definițiile și sensurile omonimului Ceai

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Ceai

Ceai 1, ceaiuri, s.n. 1. (de obicei urmat de determinări care arată felul) Băutură obținută prin maceraţia, infuzia sau decocţia frunzelor de ceai sau a unor plante medicinale. 2. Reuniune între prieteni, în cursul după — amiezii, la care se serveşte ceai sau diferite gustări și se dansează. 3.s.m. Timpul, masa (de dimineaţă) la care se bea ceaiul.

Ceai 2, s.m. Arbust exotic cultivat pentru frunzele lui folosite la prepararea unei bauturi cu efect excitant sau curativ.


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Ceai”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Ceai” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.

Acest dicționar are scopul de a vă ajuta să înțelegeți mai bine limba română, iar noi sperăm că a făcut întradevăr acest lucru.