Definițiile și sensurile omonimului Tobă

Definițiile și sensurile omonimului Tobă

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Tobă

Tobă 1, tobe, s.f. Instrument muzical de percuție, format dintrun cilindru scurt, larg și gol, de lemn sau de metal, pe fundurile căruia este întinsă câte o membrană de piele care, lovită (cu două baghete), produce sunete. (din magh. dob).

Tobă 2, s.f. Nume dat mai multor obiecte de lemn sau de metal, fixe sau mobile, în formă de cilindru gol.

Tobă 3, s.f. Organ de mașină folosit pentru transmiterea unei forțe de tracţiune prin intermediul unui cablu sau al unui lanţ.

Tobă 4, s.f. Cutie metalică de formă rotundă sau dreptunghiulară, în care se bobinează filmul pentru unele aparate de proiecție.

Tobă 5, s.f. Mezel preparat din bucățele de carne, de slănină, de măruntaie etc. introduse în membrana care formează stomacul porcului.

Tobă 6, s.f. (la jocul de cărţi) Caro.


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Tobă”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Tobă” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.