Definițiile și sensurile omonimului Vatră

Definițiile și sensurile omonimului Vatră

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Vatră

Vatră 1, vetre, s.f. Platformă înălţată, amenajată în tinda caselor țărănești, pe care se face focul pentru a pregăti mâncarea, parte plană din interiorul cuptorului (de pâine) sau al sobei, care prelungește cuptorul sau soba în afară şi pe care se poate şedea sau dormi. (cf. alb. vatră).

Vatră 2, s.f. Locuinţă, aşezământ stabil, cămin, casă (părintească).

Vatră 3, s.f. Locul principal, central al unei aşezări, al unei instalaţii etc.; locul pe care s-a clădit ceva, pe care se construieşte sau unde se așază ceva. Vatra satului = suprafaţa de teren pe care se întinde satul.

Vatră 4, s.f. (Pop.) Porţiune de pământ, pe un câmp, care se deosebeşte de restul locului printro vegetaţie diferită sau prin absenţa vegetației.


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Vatră”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Vatră” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.