Definițiile și sensurile omonimului Verde

Definițiile și sensurile omonimului Verde

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Verde

Verde 1, adj. 1. Care are culoarea frunzelor, a ierbii sau, în general, a vegetației proaspete de vară. 2. Una dintre culorile fundamentale ale spectrului solar, situată între galben și albastru, care este aceea a frunzelor, a ierbii fragede. 3. (despre plante sau părți ale lor) Plin de sevă, care nu s-a uscat; viu. (lat. vir(i)dis).

Verde 2, adj. 1. (despre legume și fructe). Care nu a ajuns la deplină maturitate; crud, necopt. 2. (despre piei) Care nu a fost prelucrat tăbăcit; brut.

Verde 3, adj. (despre oameni) Voinic, viguros; curajos, îndrăzne 1 (Adesea adverbial) A spune Verde = a spune adevărul de-a dreptul, fără menajamente.


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Verde”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Verde” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.

Acest dicționar are scopul de a vă ajuta să înțelegeți mai bine limba română, iar noi sperăm că a făcut întradevăr acest lucru.