Definițiile și sensurile omonimului Bac

Definițiile și sensurile omonimului Bac

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Bac

Bac 1 -uri, 52. |. Ambarcaţie cu fundul și capetele plale, cu care se fac scurte traversări de dur SAU de lacuri, sau care este folosită pentru serviciile auxiliare ale unei nave; pod umblător.2. (Sport) Platformă sau ambarcaţie Cu vâsle fixată pe apă pentru antrenamentul Canotoilor, caiaciștilor Și canoiștilor. 3,(Tehn.) Recipient, vas cu diverse utilizări industriale.

Bac 2, -uri, SN. Element al sculelor i dispozitivelor de strângere Cu care se prind piesele în vederea prelucrării lor. (din germ. Backe).

Bac 3, s.n. Carte fără valoare (la jocul de maca). (din fr. bac).

Bac 4, s.n. Examen care finalizează studiile liceale; titlu obținut în urma acestui examen. (abreviere din bac[alaureat]).


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Bac”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Bac” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.