Definițiile și sensurile omonimului Bandă

Definițiile și sensurile omonimului Bandă

Aici găsești toate Definițiile și sensurile omonimului Bandă

Bandă 1, -de, s.f. 1. Ceată, grup de răufăcători care acţionează sub conducerea unui şef; (glumeţ) grup de prieteni. 2. (Înv.) Ceată de soldați aflaţi sub aceeași bandieră. 3. Trupă de muzicanți, fanfară, taraf de lăutari. (din fr. bande, germ. bande).

Bandă 2, benzi, s.f. 1. Fâșie de stofă, de hârtie, de piele etc. cu care se înfășoară, se leagă sau se întăreşte ceva, bantă; fâşie cu care se împodobește de obicei pe margini un articol de îmbrăcăminte. 2. (În expresii) Bandă de magnetofon = fâşie magnetizată pe care se imprimă și de pe care se pot reproduce sunete cu ajutorul magnetofonului etc. 3. Margine elastică a mesei de biliard. (din fr. bande).


Vă mulțumim pentru vizitarea dicționarului nostru de omonime și pentru vizionarea postării „Definițiile și sensurile omonimului Bandă”. Limba română se află într-o perpetuă schimbare, astfel și dicționarul nostru este într-o continuă adaptare la noile reguli lingvistice, prin urmare, articolul „Definițiile și sensurile omonimului Bandă” poate fi supus oricând schimbărilor, atât ortografice cât și de sens.

Acest dicționar are scopul de a vă ajuta să înțelegeți mai bine limba română, iar noi sperăm că a făcut întradevăr acest lucru.